De kas die lucht inademt

Planten in de kas zuiveren de lucht
Waar de groene gevels de longen zijn van de stad, is de kas op het dak de groene long van het gebouw. Hier wordt lucht “ingeademd”. De planten en bomen in de kas zuiveren de lucht en voegen er vocht aan toe. Hierdoor is geen extra (airco)installatie nodig. De gezuiverde lucht uit de kas wordt vervolgens door speciale leidingen naar de vloeren van de parkeergarage geleid. Hier wordt de lucht gekoeld of verwarmd (warmte-koude opslag). Daarna wordt de gezuiverde lucht “losgelaten” in het gebouw via de open ruimte in het midden van het pand (de vide).

Gezond binnenklimaat
Alles is erop gericht om de luchtstroom in het gebouw zo optimaal mogelijk te maken. De lucht is in dit gebouw is daarom beter dan in traditionele kantoren. Dit is onderzocht door de Universiteit Maastricht. Veel medewerkers zitten zo’n 8 uur per dag binnen, reden genoeg om de binnenlucht gezond te laten zijn.

Vanuit de kas heb je niet alleen een fantastisch uitzicht, ook is deze ruimte geschikt voor overleg. Daarmee dient de kas meerdere doelen. De kas is ook een knipoog naar de agro & food industrie in de regio Venlo.