Energiesubsidie wijzer

Kan ik subsidie krijgen voor energiebesparing? Doe de check op www.energiesubsidiewijzer.nl. Ontdek in twee stappen of er subsidies en aantrekkelijke leningen zijn om je woning energiezuiniger te maken. Zo wordt energie besparen en zelf opwekken nog voordeliger.

Check op energiezuiniger maken van woning

De wijzer is geschikt voor woningeigenaren, een Vereniging Van Eigenaren, Woningcorporatie of particuliere woningverhuurder. De Energiesubsidiewijzer geeft een overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen, die beschikbaar zijn voor het energiezuiniger maken van een woning. Het gaat om regelingen op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau. Energiesubsidiewijzer.nl is ontwikkeld door Milieu Centraal en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

Ook een check op wat het bespaart

Een veel gestelde vraag: Stel ik wil met subsidie een energiebesparende maatregel nemen, wat voor effect heeft zo’n maatregel dan op mijn energierekening? Dat verschilt per woning. Op de website www.verbeteruwhuis.nl  kun je de kenmerken van je woning invullen en krijg je een indicatie van de maandelijkse besparingen op je energiekosten.