De trappen als ontmoetingsplek

De ‘communicatietrappen’ springen meteen in het oog. Alle verdiepingen van het  stadskantoor zijn met elkaar verbonden door open trappen in een vide boven de entree. Hiermee ontstaat niet alleen het gevoel dat je alles mag zien, maar ook dat je welkom bent. Het geeft bovendien een prachtig plaatje, de houten trappen die kruislings naar boven gaan. Niet voor niets zijn ze één van de meest gefotografeerde plekken in het stadskantoor.

De open kern van trappen en vides vormen de centrale verbinding tussen de verdiepingen. Ze zijn een plaats van ontmoeting en worden daarom ook wel communicatietrappen genoemd. De trapverbindingen zijn bewust centraal gesitueerd rond de werkplekken. Immers samenwerken en elkaar ontmoeten is belangrijk voor een goede dienstverlening.

Traplopen is gezond

De trappen hebben nog een voordeel. Het is voor medewerkers aantrekkelijker om te kiezen voor de trap in plaats van de lift. Meer beweging is gezonder. En gezondere medewerkers zijn effectiever en productiever. Daarnaast verbruikt de gemeente Venlo minder energie om de liften aan te sturen.