Advies en infopunten voor inwoners van Venlo

Energiecoöperatie Samen-stroom
Samen-stroom is de energiecoöperatie van en voor inwoners van Venlo. De coöperatie heeft als doel te voorzien in de energiebehoefte van de eigen omgeving. Ze hebben veel kennis van zonnepanelen en kunnen daar onafhankelijk en zonder winstoogmerk over adviseren. Samen-stroom zet zich ook in voor de mogelijkheid van burgeraandelen in de windmolens die gepland zijn op Greenport.
www.samen-stroom.nl

Energieloket Venlo
Bij het onafhankelijke Energieloket Venlo kunt u terecht met vragen en initiatieven over het verduurzamen van huizen. Een energiecoach helpt u met vragen en kan bij u thuiskomen voor een energiescan. Samen kijkt u naar uw energiegedrag: Gebruikt u energiezuinige apparatuur? Is het zinvol om de lampen te vervangen door LED? Hangt er folie tussen de radiator en de buitenmuur? Hoe zit het met isolatie en dubbel glas? Zijn zonnepanelen een optie? Na het maken van de scan krijgt u een uitgebreid adviesrapport.

Buurkracht
In Venlo zijn verschillende buurten aangesloten bij Buurkracht, o.a. Hout-Blerick, Het Ven, Bij de Postwagen, Kloosterburen en Rosarium. Buurtbewoners delen daar hun ervaringen over energie opwekken of besparen. Dit kan gaan over zonnepanelen, dakisolatie, energieverbruik etc. Maak kennis met mensen die u voorgingen en leer van hun tips! Zie www.buurkracht.nl.